باد خنک نزدن کولر گازی

چرا کولر گازی باد خنک نمی زند؟

با توجه به گرمای هوا در بهار و تابستان استفاده از کولر گازی بسیار رواج دارد و در صورت مستهلک شدن به جای تولید باد خنک، باد گرم تولید می کند که دلایل متعددی می توان در نظر گرفت که در این مقاله به علل خنک نکردن کولر گازی می پردازیم با ما همراه شوید تا هر آنچه که باید در مورد باد گرم کولر گازی بدانید را آگاهی پیدا کنید.

برای بررسی عملکرد صحیح کولر گازی باید از دانش تخصصی در این زمینه برخوردار باشید، چرا که در صورت عدم دانش کافی باید هزینه گزافی برای جبران خسارات وارده در نظر داشته باشید در ادامه علل مختلفی که باعث خنک نکردن کولر گازی می شود را با هم بررسی خواهیم نمود.

1.گرفتگی و کیپ شدن لوله ها و عدم جریان گاز در آنها

در برخی از مواقع به دلیل نشت و خالی شدن گاز مبرد در اثر انسداد مسیر گاز در قسمت های لوله مویی، لوله مسی رفت و برگشتی کولر، شیلنگ ها و شیرها باعث عدم خنک کردم کولر گازی می شوند که برای شناسایی این مشکل به لوله ها دقت نمایید اگر لوله ها یخ زده باشند نشان از کیپ شدن و گرفتگی لوله ها می دهد که در این مواقع بهترین کار این است که مشکل را با یک تکنسین فنی کولرگازی در میان بگذارید تا با شستشوی مدار با ازت این مشکل را برطرف نماید و کولرگازی همواره بتواند با پرتاب باد خنک عملکرد صحیح خود را داشته باشد.

2.خرابی برد فرمان یا برد اصلی

برد فرمان کولر گازی بعنوان مغز اصلی دستگاه می توان از آن یاد نمود، چرا که تمامی فرمان های قسمت های مختلف دستگاه به وسیله برد اصلی به تمام نقاط مخابره می شود و هرگونه اختلال در برد اصلی باعث اختلال در عملکرد کولر گازی خواهد شد و اگر مابقی قسمت ها همچون سیگنال کندانسور، کمپرسور یا فن به دلیل اختلال در برد اصلی دچار عدم کارکرد صحیح شوند نتیجه ی آن تولید باد گرم خواهد بود که برای حل این مشکل با نمایندگی تعمیر کولر گازی در تماس باشید تا با تعمیر یا تعویض برد اصلی مشکل حل و فصل شود.

3.خرابی کمپرسور یا موتور کولر گازی

مهمترین قسمت کولر گازی کمپرسور یا موتور آن می باشد و در صورت هرگونه خرابی یا اختلال در کارکرد صحیح این قطعه باعث ایجاد مشکلات اساسی در دستگاه خواهد داشت.

برای بازبینی سالم بودن کمپرسور باید از یک نیروی تکنسین بهره بگیرید تا سلامت کمپرسور را چک نماید و عیب یابی را دنبال نماید تا با صرف کمترین هزینه این قطعه تعمیر یا تعویض شود.

4.عدم مناسب بودن ظرفیت کولر گازی نسبت به محیط پیرامون

در برخی مواقع به دلیل فضای زیاد و ظرفیت پایین دستگاه باعث می شود یکسره دستگاه روشن باشد و این یکسره روشن ماندن دستگاه باعث مستهلک شدن دستگاه می شود و این یکسره کار کردن باعث خرابی کمپرسور خواهد شد و در نتیجه باعث تولید باد گرم خواهد شد به همین منظور قبل از خرید دستگاه، متراژ دقیق محیطی که دستگاه در آن نصب می شود را باید بدانید و با توجه به متراژ، دستگاه با ظرفیت مناسب را تهیه نمایید تا دستگاه به راحتی بتواند دمای محیط را تامین نماید و کمپرسور یکسره روشن نماند و طول عمر دستگاه بالاتر رود.

5.کیپ شدن و کثیف شدن فیلترهای هوا

فیلترهای هوا در دو قسمت قرار می گیرند یکی در درون پنل داخلی کولر و یکی در پنل بیرونی دستگاه تعبیه می شوند که باد خنک و جریان هوا از این فیلترها می گذرند که در صورت استفاده به مرور زمان گرد و خاک و آلودگی های هوا را به خود جذب می نمایند که اگر این مقدار زیاد باشد باعث گرفتگی فیلترهای هوا می شوند که در نهایت باعث انسداد جریان هوا و تولید باد گرم می شود که در شهرهای با آلودگی هوای زیاد مثل تهران، اهواز و اراک و… این مسئله مشکل ساز خواهد بود که به سادگی با تعویض فیلترهای هوا این مسئله برطرف می شود تنها کافی است ماهانه این فیلترها را بازبینی و چک نمایید.

6.کیپ شدن یا خرابی کندانسور

کندانسور وظیفه منتقل کردن گرمای مبرد داخل لوله ها را به هوای بیرون به عهده دارد که باعث خنک شدن مبرد داخل لوله ها می شود چنانچه کندانسور دچار اختلال شود انتقال گرما به خوبی انجام نمی شود و گاز داخل لوله ها خنک نمی شود و عملکرد دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد که برای برطرف کردن این مشکل باید با نمایندگی تعمیر کولر گازی تماس بگیرید و با اعزام نیروی تکنسین در محل این مشکل را برطرف نماید.

در برخی از موارد به دلیل کثیف بودن کویل های کندانسور در عملکرد کندانسور اختلال ایجاد می شود که با تمیز کردن گرد و خاک روی کویل های کندانسور این مشکل برطرف می شود و مشکل باد گرم دستگاه برطرف خواهد شد.

جمع بندی مقاله و کلام پایانی

در این مقاله به بررسی علل عدم خنک کردن کولر گازی پرداختیم و راهکارهایی برای حل مشکلات پیش آمده ارائه دادیم در پایان خوشحال می شویم نظرات و تجارب خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید شاد و پیروز باشید.

شاید دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *